Sopar (g)astronňmic. 2001. Una odissea en un Univers Casual o Causal?

Enviat per AlexNavarro Simón

El dissabte dia 8 d'abril vŕrem parlar de cičncia-ficció amb en Kilian Vindel i en Xavi de Palau com a interlocutor principal. Va ser entre amics amants de la «G-astronomia» on el contingut de l'ŕpat és l'habitual, com ho és la disposició a compartir idees dels associats assistents.
El tema central va ser el film del 1968 «2001: Una Odissea a l'espai» del director Stanley Kubrick. Després de veure'n un petit resum i de destecar-ne els punts bŕsics que el presentador volia remarcar, es va iniciar una agradable taula rodona on, com sempre, tothom hi té opinió.
Vŕrem parlar sobre una suposada intel•ligčncia superior que ajuda a desenvolupar a la humanitat en el film, de intel•ligčncia artificial en front de la humana, entre altres punts interessants. També vŕrem destacar la presčncia militar en la cursa del domini de l'espai, encara que les converses vŕren anar a parar a una bona discusió sobre cičncia vs espiritualitat.
Hi vŕrem trobar veritables coneixedors i fans de l'obra, tant del film com de la seva versió novel•lada de Artur C. Clarke. Fins i tot en Gilbert Buscató, un bon amic de l'associació, ens va mostrar una maqueta, feta en especial per la xerrada, de la nau transportadora de la missió que es discutia.